Søknad
Hvorfor må jeg laste opp en faktura?

Finn ut hvorfor vi ber deg om å laste opp en faktura som en del av søknadsprosesen for en bedriftskonto i Lunar.

Alba avatar
Skrevet av Alba
Oppdatert over en uke siden

Som bank må vi forklare myndighetene hvilke kunder vi har og hvilken aktivitet som skal foregå. Det er et krav for oss som bank at vi forstår hvordan våre potensielle kunder driver sin virksomhet, samtidig som vi er forpliktet til å følge kunde “Kjenn din kunde”-prinsippet, jr. lovverket. Det er flere grunner til at vi ber deg laste opp en faktura👇

Kontantstrøm

I stedet for at du må sende prislister, ber vi deg om å laste opp en utstedt faktura. Vi gjør dette for å få en forståelse av deg og din virksomhet, og for å se hva du tar betalt for tjenestene eller produktene dine. Det hjelper også oss å skape en forventning om hva som vil skje på kontoen fremover.

Samarbeidspartnere

Vi bruker også fakturaen for å få en forståelse av samarbeidsavtaler som du måtte ha med andre selskaper. Vi bruker den til å skape et helheltsbilde av din bedrift og for å få dybdeforståelse.

Kunder

Når vi ber om fakturaer som er utstedt til kunder, gjør vi det for å se hvilke typer kunder du har. Her tenker vi på om kundene er bedrifts- eller privatkunder eller kanskje en blanding.

Informasjon om tidligere bankforhold

Når vi innhenter fakturaer gjør vi det også for å bekrefte om du har drevet din virksomhet i en annen bank tidligere.

Får du ikke lastet opp en faktura?

Dersom du ikke kan laste opp en faktura som du har sendt til en kunde, må du innhente dokumentasjon på at virksomheten din er i drift eller snart vil være det på en annen måte. Det kan for eksempel være:

• En kopi av en e-postkorrespondanse med kunden din.

• En skriftlig avtale med din kunde.

• En samarbeidsavtale.

• En kopi av en kontoutskrift der kunden din (for eksempel til din private konto).

Hvis det er helt umulig for deg å laste opp noe, så laster du bare opp et tomt dokument for å kunne fortsette å fylle ut og svare på spørsmålene. Vi kontakter deg i etterkant og prøver å finne en løsning.