Reiseforsikring

Bli klokere på reise- og bagasjeforsikringen som er inkludert i Lunar Plus og Unlimited, og les hvordan du melder inn en skade.

Alba avatar
Skrevet av Alba
Oppdatert over en uke siden

Det kan koste deg dyrt hvis du er uheldig når du reiser, og du ikke er forsikret. Det skal du ikke bekymre deg for med Lunar Plus og Unlimited. Hvis du kjøper reisen din og oppholdet til ferien med Lunar Plus- eller Unliminited-kortet ditt, er du nemlig automatisk dekket av en førsteklasses reise- og bagasjeforsikring fra Tryg.

I denne artikkelen har vi forsøkt å samle de viktigste tingene som du bør vite om forsikringen din. Du kan lese om:

• Når forsikringen gjelder

• Hvordan du melder inn en skade

• Hvilke typer reiser forsikringen dekker

• Hvordan du er dekket av forsikringen

Når gjelder forsikringen?

For å aktivere forsikringen, er det noen krav du må oppfylle. Det er blant annet et krav at du betaler det meste av reisen med et Lunar Premium- eller Lunar Pro-kort. Utover det er det grenser for reiseperioden som du må være oppmerksom på.

Bli klokere på når forsikringen gjelder ved å lese forsikringsbetingelser for Lunar Plus her og for Lunar Unlimited her.

Hvordan melder jeg inn en skade?

Trenger du hjelp eller rådgivning angående en skade eller et uhell, må du kontakte Tryg via telefonnummeret som du finner i appen din. Slik finner du det:

1. Åpne Lunar-appen din og trykk på initialene dine/profilbildet ditt

2. Trykk på Min Plan.

3. Under Mine fordeler -> Reiseforsikring

4. Velg Kontakt Tryg. Hvis du trenger for akutt hjelp, trykk på Ring Tryg Alarm. Ellers trykk på Ring Tryg.

Du vil nå kunne ringe direkte til Tryg, som behandler dine skader på vegne av Lunar. Når du ringer via Lunar-appen, vet Tryg på forhånd at du er dekket via Lunar Plus eller Unlimited.

Hva dekker reise- og bagasjeforsikringen min?

Dekkede reisetyper

Din reiseforsikring dekker følgende private reiser:

• Feriereiser

• Skireiser

• Studiereiser

• Studieopphold (der du er registrert hos høyere- eller videregående utdannelsesinstitusjoner)

• Ulønnet humanitært arbeid (vi regner ikke betalt kost, losji og transport som lønn)

Feriereiser der jobb inngår

Forsikringen dekker ikke jobbreiser, men kan dekke reiser, som både består av ferie og jobb:

• Hvis du er på jobbreise, dekker reiseforsikringen din kun den delen av reisen som evt. er ferie, og gjelder kun hvis det ikke er kjøpt en forsikring for jobbreisen der feriedager er inkludert. Feriedagene kan ligge før eller etter jobbreisen. Fridager mellom dager med jobb betraktes som jobb.

• Har du et yrkesmessig besøk på maksimalt én dags varighet på en feriereise (for eksempel besøk hos forretningspartner), dekkes dette også av reiseforsikringen.

Farlige sportsaktiviteter

Forsikringen omfatter farlig sport. Farlig sport er trening eller deltagelse i f.eks. motorløp, dykking, strikkhopp, fjellklatring og så videre.

Forsikringen dekker ikke

Forsikringen dekker ikke skade som oppstår direkte eller indirekte som følge av deltagelse i:

• Ekspedisjoner

• Profesjonell idrett (dvs. idrett du blir betalt for)

Slik er du dekket av forsikringen

Din reiseforsikring gjelder for eksempel bagasjeforsinkelse, person- og tingskade, hjemtransport ved sykdom - og mye mer. For å få overblikk over hvordan du er dekket, kan du lese mer i våre forsikringsbetingelser for Lunar Plus her og for Lunar Unlimited her.

Du kan også lese mer om dette ved å gå inn på forsikringen din Lunar-appen. Her ramser vi enkelt og oversiktlig opp hvordan du er dekket, og du kan også finne forsikringsbeviset ditt som går mer i dybden av de enkelte dekninger. Slik finner du forsikringen i appen:

1. Åpne Lunar-appen din og trykk på initialene dine/profilbildet ditt

2. Trykk på Min Plan.

3. Under Mine fordeler -> Reiseforsikring

Du kan nå bla litt ned for å se dekning eller trykke på Forsikringsbevis på toppen av siden.