E-faktura

Här kan du läsa mer om e-faktura och hur det kan användas till ert företag.

Odette avatar
Skrivet av Odette
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För företag kan man använda e-faktura på två sätt.

1. Idag kan ni betala företagets räkningar genom e-faktura, för att slippa få hem pappersfakturor och istället betala räkningar digitalt och direkt i appen. Betalda räkningar sparas i appen så att ni kan få en överblick.

2. Ni kan snart slippa posta fakturan och istället skicka fakturor digitalt, enkelt och direkt till kundens bank. Den här funktionen lanseras snart.

Anslut e-faktura

Logga in i appen och gå till Betalningar. Därifrån väljer ni e-faktura, följt av Anslut e-faktura, och följer stegen. När ni har anslutit e-faktura kan du lägga till företag som du vill betala räkningar till i appen och skicka fakturor till kunder.

Lägg till företag

Här är en steg-för-steg guide för att lägga till företag direkt från appen.

1. Välj Betalningar

2. Klicka på e-faktura

3. Klicka på +Lägg till företag

4. Sök efter företaget

5. Klicka på företaget när det dyker upp i din sökning

6. Läs igenom informationen och klicka på Anslut företag

Där ska ni ha anslutit företaget! Efter en stund kan ni se att företaget ligger under Företag, under e-faktura i appen.

Hantera en e-faktura

Ni får en notis i appen när ni har fått en e-faktura. Klicka på notisen för att godkänna eller avvisa e-fakturan.

Har ni stängt ner notisen?

1. Klicka på Betalningar

2. Klicka på e-faktura

Där kan ni se e-fakturor, både betalda och väntande. Klicka på den väntande betalningen och välj mellan att ändra, godkänna eller avvisa.

Bra att veta.

En godkänd e-faktura kan avvisas eller ändras senast kl. 05.30 på betalningsdagen.

Om ni inte har pengar på kontot

I det fallet betalas inte e-fakturan och ni får en notis om det i appen. Efter det, hittar ni e-fakturan i appen under e-faktura och väntande betalningar, för att ni ska godkänna eller avvisa betalningen.

Räkningar som inte går att betala med e-faktura

Alla företag erbjuder inte e-faktura, och då behöver man betala räkningen manuellt. Ni kan se vilka företag som går att ansluta till e-faktura i appen. Om ett företag inte hittas när ni söker på det, går det inte att betala e-faktura genom.

Avgift för e-faktura

E-faktura kan kosta eller ingå, beroende på vad ni har för företagspaket.

• Simple: 49 kr/månad

• Essential: 29 kr/månad

• Limitless: 0 kr, det ingår i paketet

Se vår prislista här.

Ta bort ett anslutet företag

Steg-för-steg guide:

1. Välj Betalningar

2. Klicka på e-faktura

3. Klicka på Företag

4. Klicka på företaget du vill ta bort

5. Klicka på Ta bort

6. Läs igenom informationen och klicka på Anslut företag

Där ska företaget vara borttaget, och ni kommer inte längre att motta e-fakturor från det borttagna företaget.

Om något inte stämmer på e-fakturan

Om en e-faktura inte stämmer behöver ni kontakta företaget som har skickat e-fakturan, så att de kan justera felet.