Sparränta

Här hittar du information om hur vår sparränta fungerar och hur den beräknas.

Odette avatar
Skrivet av Odette
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur fungerar sparräntan hos er?

Sparräntan gäller på belopp upp till 1.050.000 kr, därefter är räntan 0%. Räntan är rörlig. Du behöver inte binda dina pengar, du behöver inte öppna ett särskilt konto, samla din ekonomi hos oss eller byta bank.

Det enda du behöver göra för att få ränta på ditt innehav är att ha pengar på ditt Lunar-konto. Om du har flera konton hos oss får du sparränta på respektive konto. Räntan betalas ut vid månadsskiftet.

*Sparräntan gäller upp till 1 050 000 SEK, därefter är räntan 0% . Dina pengar omfattas av den danska insättningsgarantin upp till 100 000 EUR, motsvarande ca 1 miljon svenska kronor.

Hur beräknas sparräntan?

Se vårt exempel på hur sparräntan beräknas enligt kalkylen nedan.

Om du har en sparränta på 3,75% och har 1.050.000 kr på kontot:

Ränta för ett helt år: 1.050.000 X ((1+3,75/12)^12 )-1.050.000 = 40 058,86 kr.

Om du vill kontrollräkna en utbetalning av intjänad sparränta kan du göra det genom följande formel 👉 (0,0375/365) x Saldot under den aktuella perioden x Antalet dagar beloppet var tillgängligt på kontot.

Kan jag hitta information om min sparränta i appen?

Du hittar information om din sparränta i Lunar-appen.

Logga in i appen och följ de här stegen:

1. Klicka på den runda profilikonen i övre vänstra hörnet

2. Klicka på "Ditt abonnemang"

3. Klicka på "Ränta"

Nu kan du se totalt intjänat belopp, din sparränta, beräknad årlig ränta och tidigare ränteutbetalningar. Du kan även beräkna hur mycket pengar du kan tjäna i ränta.