Giltighetstiden på kort

Här kan du läsa om vad du kan göra när ett kort snart går ut.

Odette avatar
Skrivet av Odette
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Giltighetstiden på våra kort är 3 år. Du kan se utgångsmånad och år på baksidan av det fysiska kortet och digitalt på kortet i din Lunar-app.

Mitt kort löper snart ut. Vad gör jag?

80 dagar innan ditt fysiska kort löper ut får du ett meddelande i din app om att kortet snart går ut. Då får du möjlighet att välja om du vill ha ett nytt utbyteskort.

När du har mottagit meddelandet har du 13 dagar på dig att svara på om du önskar att få ett utbyteskort hemskickat eller inte. Meddelandet finns högst upp i din app och kommer att vara synligt varje gång du loggar in.

Om du inte gör ett val inom 13 dagar kommer ett utbyteskort automatiskt att skickas till dig, så du behöver inte oroa dig för att stå utan kort efter det gamla gått ut.

Om du däremot väljer att tacka nej till ett utbyteskort kommer du inte få hem ett och det gamla kortet kommer inte kunna användas efter utgångsdatumet.