Reservationer

Här kan du läsa om vad som gäller vid en reservation.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad är en reservation?

När du köper en vara kan företag hålla inne beloppet i några dagar innan de drar pengarna från ditt konto. Det innebär att de reserverar pengar.

Det innebär att de först låser pengarna på ditt konto och sedan tar ut pengarna. På så sätt är de säkra på att du har tillräckligt med pengar på ditt konto när du köper en vara.

En bensinstation reserverar vanligtvis ett högre belopp än du har tankat, eftersom att de behöver veta att du har tillräckligt med pengar på ditt konto utan att veta hur mycket du kommer att tanka.

När kan reservationer släppas?

En reservation på mindre än 5000 kr släpps automatiskt efter 7 hela dagar om företaget inte gör anspråk på pengarna. Reservationer på mer än 5000 kr släpps efter max 30 dagar.

Kan jag påskynda processen så att reservationen släpps snabbare?

Isåfall behöver vi ha företagets medgivande. Du behöver kontakta företaget som transaktionen har reserverats hos och be företaget skicka ett mejl till oss och till dig.

Dokumentationen från företaget ska innehålla följande upplysningar:

• Belopp

• Datum för reservationen

• Bekräftelse på att vi får ta bort reservationen på ditt konto

• Organisationsnummer eller annat kännetecken för att validera att det är en äkta firma

Företaget kan mejla oss på mejladress support@lunar.app.