Stark kundautentisering

Här kan du läsa om vad stark kundautentisering är och innebär.

Odette avatar
Skrivet av Odette
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Stark kundautentisering (SCA) är ett tillsynskrav och säkerhetsmetod för att skydda konsumtenter. Istället för att bara ange ett lösenord, kräver SCA ytterligare en verifieringsmetod för att bekräfta att du är kontoägaren. Det är en extra nivå av säkerhet och gör det svårare för obehöriga att komma åt ditt konto.

Stark kundautentisering hos oss innebär att du, utöver ditt lösenord, vid de flesta kortköp online behöver signera med 3D Secure i din Lunar-app.

Läs mer om 3D Secure 👉 här.