Om extra konton

Här kan du läsa om vad ett extra konto är och hur du öppnar ett.

Odette avatar
Skrivet av Odette
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om extra konton

Ett extra konto är precis vad det låter som. Ett extra konto utöver ditt primära konto. Kanske vill du ha ett extra konto för resan, för ditt sparande, som matkonto eller för andra vardagsutgifter. Ett extra konto är helt enkelt för dig som ser fördelen i att dela upp dina pengar på flera konton.

Öppna ett extra konto

1. Logga in i Lunar-appen och tryck på "Konton" i toppmenyn

2. Tryck på "Lägg till" i det nedre högra hörnet

3. Namnge ditt konto

4. Välj design på ditt konto med färg och emoji

5. På sista sidan visas en överblick över ditt nya konto, under "Detaljer" kan du se ditt kontoavtal

6. Svep pilen i botten av skärmen för att öppna ditt konto

Nu ska du se en bekräftelsenotis om att du har öppnat ett extra konto.

Bra att veta

Antalet extra konton du kan öppna kostnadsfritt beror på vilket paket du har.

• Standard: 2 extra konton

• Plus: 5 extra konton

• Unlimited: obegränsat antal extra konton

Om du vill ha fler extra konton än vad som är inkluderat i ditt paket kostar detta 19 kr/månad och avgiften dras från ditt primära konto.

Ångerrätt

Du har 14 dagars ångerrätt när du har öppnat ett extra konto. Om du väljer att stänga kontot inom dessa 14 dagar kommer kostnaden du betalat för extra kontot att återbetalas till dig förutsatt att kontot inte använts.

Dina pengar omfattas av den danska insättningsgarantin upp till 100 000 EUR, motsvarande ca 1 miljon svenska kronor.👑

Stäng ett extra konto

1. Klicka på extra kontot du vill stänga

2. Klicka på "Mer"

3. Välj "Detaljer"

4. Välj "Stäng konto"

5. Läs igenom informationen

6. Svep med fingret från vänster till höger över "Ja, stäng konto"

Nu ska du får en bekräftelse i appen och kontot stängs omgående.

Bra att veta vid stängning

När ditt konto stängs kommer följande ske automatiskt:

• Alla fysiska och digitala kort kopplade till kontot spärras

• Innestående saldo flyttas till det primära konto