Opprett en innsigelse

Les om hvordan du oppretter en innsigelse dersom kortet ditt har blitt misbrukt.

Anna avatar
Skrevet av Anna
Oppdatert over en uke siden

Hvis du oppdager korttransaksjoner på kontoen din som du ikke gjenkjenner eller godtar, kan det skyldes at noen har stjålet og misbrukt kortinformasjonen din. I slike situasjoner må du gjennomføre en innsigelse mot beløpene du ikke kjenner igjen.

❗️ Har du mistet kortet ditt er det viktig at du sperrer kortet så fort som mulig. Les hvordan du blokkerer kortet ditt HER.

Slik gjør du det

For å opprette en innsigelse må du fylle ut et skjema. Her kan du også lese hvordan du skal forholde deg til din spesifikke situasjon.

Når du gjør innsigelse, må du ha følgende klart:

• Personnummer

• Kortnummeret ditt

• Evt. dokumentasjon

Ofte stilte spørsmål

Hva er en innsigelse?

En innsigelse betyr at du protesterer mot en korttransaksjon gjort på kontoen din.

Når kan man gjøre en innsigelse?

Du kan gjøre en innsigelse i en rekke forskjellige situasjoner. Det kan f.eks. være at du ikke har mottatt varene eller tjenestene som du har bestilt, eller at varene ikke oppfyller beskrivelsen.

I tillegg kan du også gjøre en innsigelse dersom kortet ditt eller kortopplysningene dine er blitt stjålet og misbrukt.

Skal jeg anmelde det til politiet?

Dersom kortet ditt er stjålet eller om du har opplysninger om hvem som har misbrukt kortet ditt, må du melde det til politiet. Har du anmeldt til politiet kan du opplyse om dette i forbindelse med innsigelsen din.