Opret en betalingsserviceaftale

Bliv klogere på, hvordan du opretter nye betalingsserviceaftaler til dine faste regninger.

Mathilde avatar
Skrevet af Mathilde
Opdateret over en uge siden

Med betalingsservice betales dine faste regninger automatisk, så du slipper for glemte regninger og rykkere. I denne artikel kan du læse, hvordan du opretter nye betalingsserviceaftaler.

Sådan gør du

Du kan oprette en ny BS-aftale i forbindelse med at du betaler en regning i appen, eller ved at tilføje en ny aftale - begge dele kan gøres direkte i Lunar-appen.

Når du skal oprette en ny BS-aftale, skal du bruge PBS-nummer, Debitorgruppenummer og Kundenummer. De tre numre fremgår af dit indbetalingskort. Alternativt kan du få dem oplyst ved at kontakte betalingsmodtager.

Opret ny aftale i forbindelse med betaling af regning

1. Åbn din Lunar-app og tryk på pile-ikonet i øverste højre hjørne.

2. Vælg Betal regning.

3. Vælg Type og udfyld Referencenummer og Kreditornummer. Hvis du har en QR-kode (f.eks. på dit indbetalingskort), kan du også klikke på QR-kode-ikonet i øverste højre hjørne i appen. Herefter tændes kameraet i din telefon og du kan skanne QR-koden.

4. Aktiver feltet Betalingsservice ved at skubbe knappen til højre.

5. Udfyld felterne med PBS-nummer, Debitorgruppenummer og Kundenummer.

6. Tryk Næste og gennemfør betalingen.

7. Aftalen er nu sendt til oprettelse.

Bemærk! Hvis du opretter din BS-aftale via Produkt-siden, skal du huske at betale den første regning manuelt, da aftalen ikke vil være aktiveret før den første betaling er foretaget.

Tilføj ny BS-aftale i appen

Hvis du læser den her artikel på din telefon kan du trykke her for at komme direkte ind og tilknytte dine aftaler. Hvis du læser artiklen på din computer kan du skanne QR koden herunder med din telefon og komme direkte ind og tilknytte dine aftaler 👇

Ellers kan du følge disse trin:

1. Åbn din Lunar-app og tryk på Produkter-fanen i menuen nederst i appen.

2. Vælg Betalingsservice.

3. Tryk på Tilføj ny.

4. Vælg Ny aftale.

5. Udfyld felterne med PBS-nummer, Debitorgruppenummer og Kundenummer. Hvis du har en QR-kode (f.eks. på dit indbetalingskort), kan du også klikke på QR-kode-ikonet i øverste højre hjørne i appen. Herefter tændes kameraet i din telefon og du kan skanne QR-koden. Tryk derefter på Fortsæt.

6. Vælg hvilken konto aftalen skal trækkes fra og tryk derefter på Vælg konto.

7. Tjek at alle oplysningerne er korrekte og tilmeld derefter den nye aftale ved at swipe mod højre.

8. Aftalen er nu sendt til oprettelse.

❗️ Hvis du har en regning til den pågældende måned, skal du huske at sikre, at aftalen er oprettet i Lunar inden regningens forfaldsdato. Hvis dette ikke kan nås, skal du betale regningen for den måned manuelt. Aftalen vil derefter være tilmeldt PBS og automatisk blive betalt fra måneden efter.

Godt at vide

• Det er vigtigt at sørge for, at der er tilstrækkelig indestående på din konto til at dække de BS-aftaler, du har tilmeldt. Din Lunar-konto må ikke være i minus. Hvis en konto går i minus pga. en BS-betaling, hvor regningens beløb overstiger 1.000 kr., afvises denne aftale og pengene tilbageføres til din konto. Du skal derfor selv sørge for at betale regningen manuelt. Lunar pålægger dig desuden et gebyr på 250 kr. for returneringen.

• I Lunar-appen er det muligt at afvise enkelte BS-betalinger og at afmelde BS-aftaler helt. Læs mere om, hvordan du gør dette i denne artikel.

• Du kan sagtens flytte dine BS-aftaler fra en anden bank til din Lunar-konto. Læs mere om, hvordan du gør dette i denne artikel.

• Hvis du har flere konti og du ønsker at få flyttet enkelte eller alle BS-aftaler internt mellem dine Lunar konti, så kontakt vores support så vil vi være behjælpelig med dette.