Hvad er phishing?

Læs mere om hvad phishing er, og hvad du selv kan gøre for at forhindre det.

Anna avatar
Skrevet af Anna
Opdateret over en uge siden

Phishing er online svindel, hvor kriminelle bruger emails til at optræde som en legitim organisation, en bekendt eller en offentlig instans for at stjæle sensitiv information eller penge.

På internettet er der opstået en bred vifte af muligheder, som svindlere gerne udnytter for at svindle.

Phishing mails er den mest hyppige form for phishing, og det kan være svært at spotte sådan en svindel mail.

Vi har samlet en liste af tips og tricks her, der kan hjælpe dig med at spotte en svindel mail:

• Giver tilbuddet i mailen mening?

• Er jeg blevet bedt om at sende penge uventet?

• Ser e-mailen ud som de andre e-mails, du tidligere har fået sendt fra Lunar?

• Er der noget ved afsenderen af mailen, som du finder usædvanligt?

BEMÆRK: Lunar vil aldrig kontakte dig via SMS!

Svindel e-mails kan ofte ligne professionelle e-mails. Du vil aldrig i en e-mail fra Lunar blive bedt om at angive dit kodeord eller dine konto informationer.

Hvis du tror, du har modtaget en svindel mail, så er det vigtigt, at du ikke trykker på nogen links i mailen!
Har du angivet nogen form for kundeinformation eller overført penge, skal du kontakte vores kundeservice med det samme.