Fejloverførsel

Her kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis du ved en fejl har sendt penge til en forkert modtager.

Melissa avatar
Skrevet af Melissa
Opdateret over en uge siden

Er du kommet til at sende penge til en forkert modtager, skal vi her nok give dig en guide til, hvad du skal gøre.

I første omgang, skal du identificere, om du kender vedkommende, eller om du tidligere har sendt penge til personen. Dette skyldes, at banker ikke skal være involveret, hvis parterne kender hinanden. Du skal derfor selv tage kontakt til modtager, hvis muligt.

Kender du ikke modtager er dit næste step at finde ud af, hvordan pengene er sent. Det vil sige om der er tale om en bankoverførsel, MobilePay eller et indbetalingskort. Behandling af fejloverførslen varierer alt efter afsendelsesmetoden.

Bankoverførsel

Er fejloverførslen foretaget via en bankoverførsel, skal du kontakte vores kundeservice, enten ved at ringe til os, skrive til os via appen eller sende en mail. I denne samtale, vil vi spørge indtil, beløb, dato samt, hvorfor du mener, at der er tale om en fejloverførsel. Skriver du indtil os, vil det effektivisere behandlingen betydeligt, hvis disse detaljer indgår i den første besked.

Efterfølgende vil vi kontakte modtager banken og efterspørge at pengene bliver sendt retur til dig.

Vi kan ikke garantere, at vi kan få tilbageført beløbet, men dette er første step i processen. Fra modtageren bliver kontaktet, har vedkommende 14 dages responstid.

Efter de 14 dage er gået har modtagerbanken pligt til at oplyse navn og adresse på modtageren til os, såfremt der ikke er tal om navne- og adressebeskyttelse. Vi vil i den forbindelse udlevere disse informationer til dig, så du kan lave en politianmeldelse, hvis du ønsker dette.

Indbetalingskort

Er pengene sendt via et indbetalingskort også kaldt girokort, skyldes det ofte en taste fejl. Et indbetalingskort består af tre dele: Kort type, reference nummer og kreditor nummer.

Kort type er det tocifret nummer der står efter det første +. fejl her er meget sjældne og ville ofte ikke forekomme.

Reference nummer er det længste nummer som ofte indeholde en masse nuller. Det er virksomhedens måde at spore betalingen tilbage til din sag. Her kan man ofte komme til at skrive et tal for meget eller for lidt. Er dette tilfældet, vil virksomheden stadig modtage beløbet, men dog have udfordringer ved at se, hvem de kommer fra. Du skal derfor kontakte virksomheden og oplyse dem det tal, du har skrevet, hvorefter de kan lokalisere betalingen.

Kreditor nummer er det sidste nummer og svarer lidt til et konto nummer. Det vil sige, at hvis man har lavet en fejl her, skal de behandles på samme måde som, hvis der var tale om en bankoverførsel. Følg derfor guiden ovenfor og kontakt os.

MobilePay

Hvis der er tale om en MobilePay, kan vi i Lunar ikke hjælpe, og du skal derfor kontakte vedkommende personligt eller række ud til MobilePay.

Kender du ikke til overførslen eller mistænker du svindel?

Hvis du opdager en overførsel, som du ikke kender til, eller du mistænker, at du er blevet svindlet, bedes du ringe til os, så vi kan få en bedre forståelse af hændelsesforløbet.

Du kan ringe til os på +45 70 60 54 54. Vi er på telefonen alle hverdage fra 09-21 og weekenderne fra 10-17.