Internasjonal overføring

Les hvordan du gjør en internasjonal overføring

Oppdatert over en uke siden

Hvordan gjøre en internasjonal overføring:

• Trykk på Betalinger på hjem-skjermen i appen

• Trykk på Internasjonal overføring

• Velg type (Iban eller Bic/Swift)

• Fyll inn nødvendig informasjon

Ofte stilte spørsmål

Hvor mye koster en internasjonal overføring?

• Internasjonale overføringer er bygget opp rundt en kompleks infrastruktur, og det er mange involverte parter bak kulissene. Derfor kan vi dessverre ikke gjøre internasjonale overføringer helt gratis.

• Lunar tar et fast gebyr på 75 NOK (for overføringer i andre valutaer enn NOK, SEK og EUR) og et valutapåslag på 0,5% når du veksler valuta for en internasjonal overføring.

• Valutakonvertering avregnes etter leverandørens informasjonstakst.

• I tillegg kan det i spesielle tilfeller påløpe et tilleggsgebyr, f.eks. for overføringer som må håndteres manuelt. Du kan lese mer om disse prisene HER.

Når kommer overføringen min frem?

• Utgående internasjonale overføringer kommer vanligvis inn på mottakers konto 2-5 virkedager etter at den har blitt bokført.

• Det kan imidlertid oppstå situasjoner der overføringen må behandles manuelt av enten Lunar, korrespondentbanken eller mottakerens bank, noe som kan forlenge behandlingstiden.

Hvilken valuta skal jeg velge?

• Vi anbefaler at du overfører i den valutaen som samsvarer med valutaen i mottakerens land.

Hva er IBAN?

• IBAN er en kode som identifiserer både landet, banken og personen eller selskapet som mottar pengene.

Hva er BIC/SWIFT?

• BIC/SWIFT er en overføringsinfrastruktur som gjør det mulig for finansinstitusjoner å identifisere og sende penger over landegrensene.

Hvordan kan jeg spore min internasjonale overføring?

• Ja, for utgående SWIFT-overføringer så kan vi spore transaksjonen for deg. Vi kan derimot ikke spore utgående SEPA-overføringer, men vi kan kontakte mottakerbanken for deg. Ved innkommende internasjonale overføringer, så kan vi dessverre ikke spore overføringen for deg, dette må avsenderbanken gjøre.

Hva skjer hvis jeg har lagt inn feil informasjon i overføringsinformasjonen?

Dersom du har tastet inn feil IBAN-nummer eller feil mottakers navn, så kan det hende at mottakerbanken avviser betalingen og returnere den mot et gebyr for denne handlingen.

Dersom det oppgitte IBAN-nummeret er gyldig, vil betalingen i de fleste tilfeller gå gjennom. Dessverre er det ikke mulig å tvinge frem returer av internasjonale betalinger.

Hvordan kan jeg kansellere en internasjonal overføring?

Det er dessverre ikke mulig å tilbakeføre internasjonale betalinger når betalingen er sendt.

Du kan kontakte kundesupport dersom betalingen fremdeles er reservert på kontoen din, da det er en mulighet for at vi kan prøve å stoppe den.

Kan jeg gjøre SEPA-overføringer i Lunar?

• Ja, det kan du!