Opret internationale overførsler

Her kan du læse om, hvordan opretter en international overførsel i din Lunar-app, og om hvilke gebyrer Lunar kan pålægge din overførsel.

Mathilde avatar
Skrevet af Mathilde
Opdateret over en uge siden

BEMÆRK: Kun brugere, der er 18 år eller ældre, kan oprette internationale overførsler.

Sådan opretter du en international overførsel

1. Åbn din Lunar-app og tryk på pile-ikonet i bunden af appen.

2. Vælg International overførsel.

3. Vælg, om du vil benytte IBAN eller BIC/SWIFT til at identificere modtageren af din overførsel. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge her, kan du scrolle lidt ned på denne side og læse om, hvad IBAN, BIC og SWIFT er.

4. Indtast modtagerens IBAN eller BIC/SWIFT og tryk Fortsæt.

5. Vælg om modtageren er en privatperson eller en virksomhed og indtast modtagerens navn. Tryk Fortsæt.

6. Vælg den valuta, som du ønsker at overføre i og tryk Vælg valuta. Hvis du ikke kan finde din ønskede valuta, kan det skyldes, at modtagerbanken kun accepterer bestemte valuta.

7. Indtast det beløb, som du ønsker at overføre og vælg hvilken konto, du vil overføre fra. Tryk på Fortsæt.

8. På den næste side kan du indtaste en besked til modtageren og en note til dig selv. Derudover kan du se informationer om overførslen, såsom estimeret valutakurs og estimeret totalbeløb. Swipe til højre i bunden af skærmen, for at gennemføre overførslen.

9. Godkend overførslen med MitID.

Sådan! Du har nu oprettet en international overførsel.

Gebyrer for internationale overførsler

Internationale overførsler er bygget op omkring en kompleks infrastruktur og der er mange parter involveret bag kulisserne. Derfor kan vi desværre ikke gøre internationale overførsler helt gratis.

Afhængigt af hvilken valuta pengene sendes i, kan internationale overførsler foregå på flere forskellige måder gennem Lunar.

Foretager du en international overførsel i en anden valuta end DKK, tager vi et vekslingsgebyr på 0,5 %. Bliver pengene sendt som enten SEK/NOK/EUR tager vi dog ikke oveni et overførselsgebyr for at sende eller modtage pengene.

Foretager du en international overførsel i anden valuta end SEK/NOK/EUR, pålægger vi din konto et overførselsgebyr på DKK 50.

Vær opmærksom på, at både vekslingsgebyret og overførselsgebyret kan pålægges din overførsel, hvis du f.eks. sender en international overførsel i anden valuta end DKK/SEK/NOK/EUR.

Bemærk, at gebyret for internationale overførsler trækkes, både når du modtager penge på din konto, eller når du overfører penge ud af din konto.

Derudover findes der særlige tilfælde, hvor der kan blive opkrævet et ekstra gebyr, f.eks. ved overførsler som skal håndteres manuelt eller ved overførsler, som returneres til din konto.

Alle gebyrer og priser for overførsler kan du læse mere om i vores detaljerede prisliste.

Godt at vide om internationale overførsler

• Du kan maksimalt sende det beløb, der svarer til 100.000 danske kroner pr. internationale overførsel. Her skal du være opmærksom, at du også maksimalt kan sende, hvad der svarer til 200.000 danske kroner ud af din konto dagligt.

• Det kan tage op til 10 hverdage, før en international overførsel ankommer til modtageren. Hvis overførslen ikke er gået igennem efter de 10 dage, kan du kontakte modtagerbanken med din overførselskvittering. De vil så tage kontakt til deres bankforbindelse og undersøge, om din betaling er ankommet.

• I nogle tilfælde kan man blive bedt om at forklare, hvorfor man sender penge til udlandet og dokumentere det, f.eks. med et aftaledokument eller en faktura. Dette er helt almindeligt og skyldes, at der er meget fokus fra nationale og internationale myndigheder på internationale overførsler for at forhindre hvidvask, terrorfinansiering og anden finansiel kriminalitet.