Profil
MitID
MitID og Lunar. Hvordan fungerer det?

Vi har skrevet en artikel til dig som synes at MitID er forvirrende og ikke forstår hvordan det spiller sammen med Lunar. Læs med her.

Ebbe avatar
Skrevet af Ebbe
Opdateret over en uge siden

MitID og Lunar

Som ved alle andre banker skal du som kunde bruge MitID når du logger ind. Det er Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark som i samarbejde har udviklet en ny og sikker måde at bevise sin identitet på nettet.

Den her artikel er lavet til dig som har generelle spørgsmål til MitID og Lunar. Vi har forsøgt at samle det hele, så du har et sted at finde svar. Vi håber du finder svar på dit spørgsmål 🙏🏻

Jeg har min Nemkonto hos Lunar, jeg har ikke fået besked fra jer på at oprette mit MitID. Hvorfor?

Grunden den måde Lunar er udviklet på, bruger vi ikke den bagved liggende teknologi på samme måde som de andre gamle banker. Vi kommer derfor ikke til at sende dig en besked om at du skal flytte. Du skal derfor selv oprette dit MitID via deres hjemmeside. Du kan oprette det ved at gå til den her side. Du kan også læse vores lille guide her.

Kan Lunar oprette mit MitID?

Nej. Lunar kan ikke oprette dit MitID. Det er ikke en mulighed. Hvis du kun har dine bankaktiviteter hos Lunar skal du selv oprette dit MitID via MitID's hjemmeside.

Hvis du ikke har et gyldigt pas, henviser vi dig til Borger.dk, som kan hjælpe med oprettelse.

Beder Lunar om mine MitID oplysninger via mail, opkald eller SMS?

Nej, under ingen omstændigheder. Det eneste tidspunkt hvor du skal bruge dit MitID og dine oplysninger er i din Lunar app. Ingen andre steder.

Hvis nogen har henvendt sig til dig på mail, opkald eller SMS og du har videregivet dine MitID oplysninger, så skal du med det samme spære dit MitID på den her hjemmeside.