Generelt om fælleskonti

Bliv klogere på, hvordan Lunar Fælleskonto fungerer.

Skrevet af Mathilde
Opdateret i denne uge

Hvad er en fælleskonto?

En fælleskonto er en konto, som du deler med én eller flere andre. I Lunar kan du dele en konto med op til 10 andre Lunar-brugere. Vi har gjort det super nemt for dig at dele økonomi med andre, så du f.eks. kan oprette en mad- eller budgetkonto med din roomie eller en rejsekonto med en gruppe venner.

Alle medlemmer af en fælleskonto kan:

• Overføre penge til og fra fælleskontoen

• Få adgang til et fysisk og et virtuelt Visa Debit-kort og lave kortbetalinger

• Se fælleskontoen i sin Lunar-app og følge med i alle transaktioner på kontoen

• Kommentere på transaktioner

Ejeren af en fælleskonto kan:

• Invitere deltagere, der allerede er Lunar-brugere

• Godkende deltagere

• Fjerne deltagere (og dermed også blokere tilknyttede kort)

Guide til oprettelse af en fælleskonto

Hvis du har et af vores betalte abonnementer Standard, Plus eller Unlimited, så kan du oprette en fælleskonto.

Opret en nye fælleskonto

1. Åben din Lunar app, og vælg 'Konti' på menulinjen øverst

2. Tryk på "Tilføj"-knappen nederst i højre hjørne

3. Vælg nu "Fælleskonto" og følg appens flow til oprettelsen

Gør en eksisterende konto til en fælleskonto

1. Gå ind på den konto, som du ønsker, at gøre til en fælleskonto (du kan kun gøre ekstra konti fælles)

2. Tryk på den runde knappen "Inviter"

3. Send invitationslinket til den person, som du ønsker at invitere til kontoen

4. Personen skal nu acceptere, at de ønsker at være en del af kontoen (Hvis man endnu ikke er Lunar-bruger, fører linket til App Store, da man skal have sin egen Lunar konto, for at være en del af en fælles konto)

5. For at sikre, at udefrakommende ikke kan tilgå kontoen, skal du som kontoejer nu godkende det nye medlem, før de får adgang til kontoen. Det gør du igennem notifikationen, som ligger øverst i din app

Guide til lukning af en fælleskonto

Som ejer af fælleskontoen skal du først fjerne alle medlemmer. Medlemmernes konto vil automatisk blive til en normal forbrugskonto. Herefter kan du så lukke selve kontoen, på samme måde som alle andre konti.

1. Klik på den konto du ønsker at lukke.

2. Tryk på Detaljer.

3. Tryk nu på Luk konto.

4. Kontoen er nu sat til lukning. Bemærk at opsigelsesperioden er løbende måned.