Generelt om NemKonto

Bliv klogere på, hvad NemKonto er og hvorfor du skal have en.

Ebbe avatar
Skrevet af Ebbe
Opdateret over en uge siden

Hvorfor NemKonto?

Alle borgere og virksomheder i Danmark skal have en NemKonto. Din NemKonto er nemlig den konto, som alle offentlige myndigheder bruger, når de udbetaler penge til dig.

• NemKonto bruges f.eks. til udbetaling af overskydende skat, overførselsindkomst, børne- og ungeydelse, pension og løn til offentligt ansatte.

• En NemKonto er en helt almindelig bankkonto, som du har i forvejen. Du skal derfor ikke oprette en ny bankkonto for at få en NemKonto og for at kunne modtage udbetalinger fra de offentlige myndigheder.

• Du skal blot vælge, hvilken af dine almindelige eksisterende bankkonti du ønsker at benytte som NemKonto. De fleste borgere bruger deres lønkonto som NemKonto, men din lønkonto og NemKonto kan sagtens være to forskellige konti - det er helt op til dig.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan flytter jeg min NemKonto til Lunar?

Det er super nemt og helt gratis at flytte sin NemKonto til Lunar. Tryk her og læs hvordan du gør.

Hvor kan jeg se min NemKonto?

Du kan se din NemKonto, hvis du logger ind på selvbetjening på NemKonto.dk med NemID eller MitID. På selvbetjeningen kan du se, hvilken konto du har valgt som NemKonto og foretage ændringer.

Er mit kontonummer og -oplysninger beskyttet, når jeg bruger NemKonto?

Dine oplysninger er beskyttet. De offentlige myndigheder kan kun overføre penge til din NemKonto - de kan hverken trække penge på kontoen eller se kontobevægelser, og de har ikke direkte adgang til at se dit kontonummer.